car rental podgoricaapartmani herceg noviulcinj accommodation
mapa sajta rss
02-04-2015
izmijeni heder
2.jpg DSC_0026.j... Berane__po... IMG_201407...

Vodovod i kanalizacija


Adresa
: Polimska
Tel: +382 51 236 674
Fax:+382 51 233 339
E-mail: vik.berane@gmail.comDirektor
: Faruk Pačariz


JP "Vodovod i kanalizacija" Berane
od septembra 2002.g.posluje kao samostalno javno preduzece. Inače, u raznim organizacionim oblicima funkcioniše od 1962.godine.

Aktuelnim propisima definisana je osnovna djelatnost Preduzeća i to:
• zahvatanje, tretman i isporuka vode korisnicima do mjernog instrumenta potrosaca,
• održavanje i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže sa pripadajućim objektima,
• održavanje priključaka i odobravanje vodoinstalaterskih radova na javnoj vodovodnoj mreži
• održavanje i rekonstrukcija fekalne kanalizacione mreže sa pripadajućim objektima,

• odvođenje otpadnih atmosferskih voda. Vodosnabdijevnje grada i prigradskih naselja od 1989.godine vrši se iz glavnog gradskog vodovoda Lubnice – Berane koji se napaja vodom iz kaptaže "Merića vrelo".Najnovije procjene ukazuju na to da je protok vode kroz magistralni cjevovod od Vrela do prekidne komore oko 190 litara/sec. Do izgradnje ovog vodovoda grad se, od 1962.godine snabdijevao sa vodom sa "Manastirskog vrela" kapaciteta 85 litara/sec., koje sada služi kao rezervni izvor za gradski vodovod. "Dapsićko vrelo" kapaciteta 49 litara/sec. snabdijeva vodom ruralni dio Berana- Policu, Gornju Budmlju, Dapsiće i Petnjik.
Distributivna mreža (primarna i sekundarna) je 160 km. i pokriva oko 70% teritorije Opštine a koristi je oko 65% stanovnika Berana. Dužina kanalizacione mreže je 9 km.i koristi je oko 35% stanovnika. Od imovine Preduzeće ima i Prekidnu komoru na Banjevcu , pumpne stanice u Beranama i na Polici i bazene na Jasikovcu ,dva u Dapsićima i na Polici. Oprema se sastoji od hidro-mašinske opreme u pumpnim stanicama i na cjevovodima i uređaja za hlorisanje u prekidnoj komori i pumpnoj stanici Berane.

Preduzeće posjeduje i tri kamiona sa opremom koja služi za održavanje kanalizacije.

U preduzeću je stalno zapošljeno 62 radnika.

Cijene vode su:

- za fizicka lica 0,22 €/m³ i

- za pravna lica 0,86 €/m³.

Korisnici koji su prikljuceni na kanalizacionu mrežu plaćaju na ime održavanja jos 50% od vrijednosti utrošene vode.
Cijene priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu su u zavisnisti od profila cijevi na koju se korisnik priključuje kao i od broja stambenih i poslovnih jedinica u objektima kolektivnog stanovanja.
U cilju poboljšanja komunikacije sa potrošačima, bržeg i jednostavnijeg rješavanja svih zahtjeva korisnika naših usluga u okviru Preduzeća je formirana posebna služba - Centar za potrošače. Usluge koje pruža ovaj Centar su iz oblasti tehničkih i pravno - ekonomskih pitanja.

Ostavite komentar

0/1500 karaktera
AntiBot pitanje: 8 + 17 =

Prije slanja komentara molimo Vas da procitate sledeca pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Služba opštine Berane ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara.

Komentara:
Sortiraj komentare: Standardno Hronoloski
Loading...